nieuws

Magazijnstelling als draagconstructie

bouwbreed

Het hoogbouwmagazijn van Phillip Morris Holland BV in Bergen op Zoom wordt uitgerust met vijf magazijnstellingen, uitgevoerd in staal. De constructie van de stellingen fungeert mede als dragende constructie voor het gebouw, met een lengte van 134 m, een breedte van ruim 18 m en een totale hoogte van 33 m.

De oppervlakte van 2440 m2 biedt ruimte aan circa 12000 palletplaatsen. Het magazijn zal tijdens bedrijf geheel onbemand zijn.

Het totale gewicht van de staalconstructie bedraagt bijna 1000 ton. Gekozen is voor thermisch verzinkt staal. De constructie is geleverd door Zuid-Nederlandse Staalbouw BV te Fijnaart in opdracht van OWL Logistik Systeme Te Aarau in Zwitserland.

De thermische isolatie van het magazijn heeft veel aandacht gekregen.

De gevels zijn opgetrokken uit sandwichpanelen, uitgevoerd als een Sendimir verzinkte binnendoos met isolatie van steenwol en een extra isolatiedeken ervoor, met een bekleding van Sendzimir verzinkte staalplaat met een plastisol coating. Het dakconstructie bestaat uit een beschot van Sendzimir verzinkte damwandplaten en een isolatie van steenwolplaten.

Reageer op dit artikel