nieuws

Kwaliteitsverklaringengids ’93 verschenen

bouwbreed Premium

De nieuwe Kwaliteitsverklaringengids ’93 is uitgekomen. Hij is volgens Vecibin, de Vereniging van certificerende instellingen in de bouw in Nederland, belangrijk uitgebreid. In de gids staan alle kwaliteitsverklaringen voor de bouw, die door erkende certificerende instellingen aan producenten van bouwmaterialen, bouwdelen en diensten zijn afgegeven.

De gids is door Vecibin in samenwerking met de SBK (Stichting Bouwkwaliteit) uitgebracht. Er zijn negen produktgroepen toegevoegd. Deze betreffen: thermisch isolerende vloerafwerking, asbestvrije met vezelversterkte cement golfplaten, reflecterende wegenverf, olie-afscheiders voor buitenrioleringen, thermisch isolerende betonwapeningsstaal, thermisch isolerende dakspouwisolatie, betonreparatiesystemen, vlakke OBSplaten en harde dichte toeslag materialen zand en grind.

Eveneens opgenomen zijn twee applicatieregelingen, namelijk applicatie wegenverf en het aanbrengen van vloeistofdichte bestratingen. Er is ook een overzicht in verwerkt van 30 kwaliteitssysteemcertificaten, afgegeven aan in de bouw werkzame bedrijven. Vervallen zijn de produktgroepen golfplaten en rioleringen van asbestcement.

De gids bevat thans informatie over ongeveer 2000 producenten, die beschikken over 3400 kwaliteitsverklaringen. Tevens zijn er ongeveer 200 leveranciers in vermeld, die eveneens hun produkten onderwerpen aan regelmatige inspecties en toezicht door een erkende certificeringsinstelling.

Het 768 paginas tellende boek is te verkrijgen bij Vecibin te Rijswijk, telefoon 070-3953605.

Reageer op dit artikel