nieuws

Insectengaas vervangen door aluminium kap

bouwbreed Premium

Roval Aluminium en Roestvaststaal BV heeft een nieuwe versie van het Roval ventilatiesysteem type Airlock geintroduceerd. Daarbij is het insectengaas vervangen door een luchtdoorlatende aluminium afdekkap.

Het voordeel daarvan is, dat de kap gemakkelijker is af te nemen en te reinigen dan het gaas.

De roosters worden door het bedrijf in Helmond in twee typen geleverd, namelijk de Airlock 107 met een hoogte van 107 mm en de Airlock 142 met een hoogte van 142 mm.

De Airlocks blijven desondanks ook nog te leveren met gaas met een maaswijdten van 2 of 4 mm.

De netto luchtdoorlaat in de gesloten stand bedraagt 0.1 dm3/sec., bij een druk van 1 Pa. Daarmee is deze doorlaat slechts 1% kleiner dan van de nominale ventilatiecapaciteit van de toevoeropening.

De ventilatieroosters voldoen ruimschoots aan de eisen van het Bouwbesluit. Ze zijn voorts uitgevoerd met een thermische onderbreking met een K-waarde van 3,07 W (m2K).

Ze zijn zo ontworpen dat de opening aan de buitenzijde niet in een lijn ligt met die van de binnenzijde. Daardoor wordt de lucht niet direct van buiten naar binnengeblazen, maar omgebogen. Hierdoor worden tochtverschijnselen en trek dusdanig verminderd, dat daarvan geen hinder wordt ondervonden.

Een uitgekiende constructie voorkomt verder het vastlopen van de aluminium schuif.

De Airlocks zijn in elk type raamkozijn te plaatsen met enkel- en dubbelglas. Ze zijn links en rechts voorzien van een bedieningshendel. Ook is het desgewenst mogelijk de roosters op afstand bedienbaar te maken met behulp van een bedieningsstang. De Airlocks zijn standaard te verkrijgen in naturel geanodiseerd of wit gemoffeld.

Reageer op dit artikel