nieuws

Imago oppoetsen en gevaar verminderen

bouwbreed

BV De Horizon uit NieuwVennep brengt een nieuwe hydraulische bandenwasser op de markt met de naam Moby Dick II. Deze wasinstallatie is een produkt van de Zwitserse producent Frutiger & Co uit Winterthur.

Waar het milieu een steeds grotere plaats in het denken en doen gaat innemen groeit ook de vraag naar dit soort installaties. Een transportmiddel dat sterk vervuild aan het wegverkeer deelneemt is niet alleen een slecht visitekaartje voor het betreffende bedrijf maar levert bovendien een verhoogd gevaar op voor zijn medeweggebruikers door het verlies van vuilfracties en het soms onzichtbaar worden van signalen door middel van de achterverlichtingen.

Capaciteit

Als regel worden bandenwassers stationair opgesteld op bouwplaatsen en bijvoorbeeld vuilstortplaatsen. De Moby Dick II kan daarbij, door zijn afmetingen en gewicht, op een eenvoudige wijze getransporteerd worden op een twee-assige vrachtwagen.

De Moby Dick II heeft de beschikking over 64 sproeikoppen die, aangedreven door een 2 pk elektromotor een capaciteit hebben van 1,7 m3 waterafgifte per minuut. De sproei tijd kan afhankelijk van de vervuiling worden ingesteld van veertig tot negentig seconden per vrachtwagen.

Beperken

Om het gebruik van water zoveel mogelijk te beperken wordt aan het afgesproeide vuil een reinigingsmiddel toegevoegd waardoor dit vuil in een ‘vlokkige massa neer slaat, waarna het gereinigde water weer in het proces kan worden opgenomen. Dank zij deze methode gaat er bij het schoonsproeien slechts vijf tot tien liter water per vrachtwagenreiniging verloren. De vlokkige massa kan daarna probleemloos worden gestort.

Reageer op dit artikel