nieuws

Honeywell heeft een overzichtelijke brochure …

bouwbreed

Honeywell heeft een overzichtelijke brochure uitgebracht over de Excel 5000 toegenangscontrolesystemen. In de uitgave geeft het bedrijf duidelijk de kenmerken van de systemen weer. Er is informatie in opgenomen over risicobeheer, rapportagemogelijkheden en de bediening van de systemen. Ook de diensten die het bedrijf verleent staan er in aangegeven. De controlesystemen zijn gedifferentieerd, zodat personen al naar gelang hun bevoegdheid toegang hebben tot het gebouw of delen daarbinnen. Hoewel de systemen op zichzelf werken zijn ze ook te integreren in een gebouwbeheersysteem.

Honeywell BV-Amsterdam In een fraai uitgevoerde Engelstalige brochure verluchtigd met prachtige ‘on-site fotos geeft Energy Centre Denmark een overzicht van in Europa uitgevoerde en in uitvoering zijnde wijkverwarmingspoen. Het betreft een Thermie Programme Action.

In de brochure wordt allereerst het basisprincipe van wijkverwarming uitgelegd. Dit wordt gevolgd door het gebruik van deze systemen in Europa, waarbij ook het kostenaspect wordt behandeld. Daarop volgt een aantal postudies van geslaagde installaties en installaties in aanbouw. Warmte/kracht-installaties vormen daarin tegenwoordig vaak het hart van het geheel.

Energy Centre Denmark-Kopenhagen

Stork Air heeft een gedegen brochure samengesteld van zijn ‘Luchtbehandelingskasten serie SDK’. In deze 89 paginas tellende brochure geeft het bedrijf eerst een duidelijke algemene informatie begeleid door fraaie fotos over hoe de kasten worden geproduceerd en hoe keuzes zijn te maken met behulp van een speciaal selectieprogramma. Vervolgens zijn aan de hand van staafdiagrammen de typen opgegeven. De opstelling van ventilatoren en kasten alsmede afmetingen en registers staan erin vermeld.

Veel grafieken maken keuzes en berekeningen voor toepassing gemakkelijk.

J.E. Stork Ventilatoren BV-Zwolle

Carrier heeft een brochure uitgegeven, waarin aan installateurs mogelijkheden worden geboden om kennis te nemen van het preventief onderhoud dat aan de airconditioningapparatuur van het bedrijf kan worden gepleegd. De brochure geeft verder inzicht in de wettelijke eisen voor onderhoud en het beheer van de apparatuur zoals deze vanaf begin dit jaar gelden. De service-overeenkomsten zijn geheel op maat van de wensen van de gebruiker af te stemmen. Omdat de omgang met cfk’s en de daarvan afgeleide koelmiddelen een specialisme vereist, zijn een opleiding en kennis van specifieke hulpmiddelen en materialen meer dan ooit noodzakelijk.

Carrier BV-Hazerswoude Rijndijk

A.S.F. Fischer heeft een speciale folder uitgegeven over zijn spaanderplaatschroef Sofix. De schroef heeft een hoge uittrekwaarde mede doordat de schroefdraad tot tot vlak onder de konische kop met pozidrive kruissleuf doorloopt. De extra dunne kern vermindert de kans op verbrokkeling en splijten van de spaanders. De schroef is ook in andere houtprodukten en zelfs in dunne metalen plaat toe te passen. Een speciaal roestwerend smeermiddel vermindert het indraaimoment volgens het bedrijf met meer dan 50%. Het inzetstaal is gehard, maar een taaie kern maakt de Sofixschroef breukvast. Een harde zichzelf centrerende scherpe punt maakt voorboren overbodig.

A.S.F. Fischer BV-Lelystad

Dunlop-Enerka heeft een Engelstalige brochure uitgebracht over Starglide rolpaden. Het assortiment omvat vijf uitvoeringen. Ze zijn van 600 tot en met 1400 mm breed te installeren. Bovendien zijn ze van brandwerende kwaliteit. De zijkanten van de rolpaden zijn geheel van rubber evenals de gehele bovenzijde. Dat geeft maximaal comfort aan de passagiers en bij vallen is er nauwelijks kans op verwondingen. Het rubber is zeer slijt- en slipvast. De onderhoudskosten van de Starglide rolpaden bedragen volgens het bedrijf niet meer dan 50% ten opzichte van metalen rolpaden.

Dunlop-Enerka BV-Drachten

Reageer op dit artikel