nieuws

Faillissement bouwbedrijf weer nietig verklaard

bouwbreed

Terwijl hij in zijn vakantie in Belgie even naar huis belde, hoorde directeur Siebren Helder tot zijn grote schrik dat zijn Bouwbedrijf De Wouden failliet was verklaard.

Hij is gelijk naar huis gestoven en heeft de boel weer ke rechtzetten: de rechtbank in Leeuwarden heeft het faillissement weer nietig verklaard.

Het faillissement was aangevraagd door een leverancier die nog f. 23000 te goed had.

Er was met de deurwaarder echter al een aflossingsregeling overeengekomen; de eerste f. 8000 was zelfs al overgemaakt.

Toch rees er een misverstand waardoor de leverancier faillissement aanvroeg, ook al omdat er in het verleden al eens pro blemen over een schuld waren geweest. Omdat de post van Helder ongeopend bleef, werd er niet gereageerd en kende de rechtbank het faillissement toe. Ondertussen is de hele schuld afbetaald. ‘Ik had genoeg geld op mijn rekening staan’, aldus Helder. Wel moet Bouwbedrijf De Wouden de kosten voor de curator en zijn advocaat betalen. Vaak zijn bij een onterecht faillissement de kosten op de aanvrager te verhalen. ‘Ondernemers zijn echter verplicht een regeling te treffen dat ook tijdens vakanties de post wordt nagekeken en zonodig afgehandeld’, aldus curator Klazien Faber. ‘Dat heeft Helder niet gedaan, en daarom zijn de kosten ook voor zijn rekening.’

Reageer op dit artikel