nieuws

Extra geld voor energiebesparing bestaande huizen

bouwbreed

Het ministerie van Economische Zaken en de energiebedrijven trekken ieder f. 15 miljoen extra uit voor het subsidieren van isolatie en energiebesparende apparatuur in bestaande woningen en gebouwen. Hiermee bedraagt het budget in het kader van de ‘Subsidieregeling voor energiebesparing in bestaande gebouwen’ (SEBG) voor 1993 in totaal f. 130 miljoen. Voor isolatiemaatregelen, zoals muur-, vloer-, glas- en dakisolatie is de subsidie een vast bedrag per vierkante meter voor elk type maatregel, tot maximaal veertig procent van de kosten.

Voor energiebesparende apparatuur zoals isolatie en leidingen is de subsidie 25 procent van de gemaakte kosten. De subsidie-aanvragen worden behandeld door de energiebedrijven.

Reageer op dit artikel