nieuws

De Genie Express: een hanteerbare hoogwerker

bouwbreed

Het Amerikaanse bedrijf Genie Industries maakt al meer dan 15 jaar aluminium, telescopische hoogwerkers welke op de Nederlandse markt gebracht worden door Novon Benelux BV uit Gorinchem.

De nieuwe Genie Express hoogwerker is een uiterst hanteerbare machine die door een man transportabel is. Dank zij een speciaal geconstrueerde kantelbalk kan de hoogwerker probleemloos in een bestelwagen of op een aanhanger worden geladen.

De Genie Express is leverbaar op vier verschillende werkvloerhoogten die varieren van 5,90 tot 10,95 mtr. De liftcapaciteit bedraagt, in alle gevallen, 135 kg. De Genie Express is op vrijwel elke plek inzetbaar. Uitgerust met zes wielen kan de hoogwerker rond zijn as gedraaid worden. De afstempeling op de vier hoekpunten wordt via een extra beveiligingssysteem elektronisch gecontroleerd. Pas wanneer alles in orde is kan men de werkvloer laten stijgen. De hoogwerkers voldoen aan de Nederlandse veiligheidseisen.

Na opstelling zorgt het elektro-hydraulische systeem, dat naar wens voorzien kan worden van een een pk 220 Volt motor of een 12 Volt motor, dat de aluminium masten met behulp van een dubbele ketting worden uitgeschoven. De 12 Volt uitvoering is hiertoe uitgerust met een 106 Ah accu en een acculader van 10 A. In uitgeschoven toestand bedraagt de afstand tot de gevel slechts 20 tot 25 cm.

Reageer op dit artikel