nieuws

Bouwdelen spanningsvrij aan elkaar te monteren

bouwbreed

Voor het spanningsvrij monteren van twee bouwdelen op afstand heeft Wurth het D-anker op de markt gebracht. Hiermee zijn oneffenheden aan wanden, vloeren en plafonds moeiteloos op te vangen.

Oneffenheden bij het monteren van bijvoorbeeld raam- en deurkozijnen in gevels en wanden, maar ook bij het maken van onderconstructies aan ruwbouw plafonds en vloeren spelen een belangrijke rol in de bouw, omdat de toleranties bij ruwbouw nogal ruim zijn.

Het werken op de millimeter bij wand- en plafondafwerkingen en dergelijke leidt dan vaak tot problemen en is tijdrovend. Met het D-anker zijn deze problemen gemakelijk op te lossen.

Het is voorzien van twee schroefdraden met daartussen een gladde schacht. Het anker is daardoor meer of minder ver in de ondergrond te draaien en het er voor te monteren wanddeel is met behulp van de twee de schroefdraad precies op afstand te stellen. Datzelfde geldt voor plafondmontages, vloerconstructies, kozijnen en dergelijke.

Afhankelijk van het toepassingsgebied zijn de ankers door Wurth Nederland BV te ’s Hertogenbosch te leveren in lengten van 60 tot 250 mm.

Hiermee zijn afstanden te overbruggen van respectievelijk 10 tot 180 mm.

De montage is eenvoudig. In het te monteren element en de ondergrond dient men een gat van 8 mm te boren. Samen met het anker wordt een plug strak in het gat geschoven. De juiste afstand wordt bepaald, waarna het anker met behulp van een Torx-aandrijving wordt vastgeschroefd.

Tijdrovende handelingen zoals het aanbrengen van onderlegblokjes en dergelijke ke daardoor achterwege blijven.

De D-ankers zijn geschikt voor alle schroefbare materialen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels