nieuws

Bouw bungalowpark Terhorne is uitgesteld

bouwbreed

De bouw van een bungalowpark bij Terhorne is voor zeker een jaar uitgesteld. Meteen na de vakantie zou begonnen worden met de bouw van driehonderd bungalows waarmee een bedrag van in totaal f. 50 miljoen is gemoeid. De Raad van State in Den Haag negeerde een verzoek van de gemeente Boarnsterhim en de provincie Friesland om de vertragende werking van een beroep van een omwonende op te heffen.

Doordat niet eerder dan in de zomer van volgend jaar een uitspraak wordt gedaan, moet het hele plan op de lange baan worden geschoven. Gevolg is dat Boarnsterhim door het uitstel f. 2,1 miljoen aan EG-subsidie misloopt. Deze subsidie was toegezegd op voorwaarde dat nog dit jaar zou worden begonnen met de uitvoering van de plannen. De poontwikkelaars, het Apeldoornse Loostad BV en het Schotse Agroland BV, betreuren het afblazen van de plannen maar zijn optimistisch over de realisering van het project. De andere bedrijven die in het plan participeren zijn Bouw- en Aannemersbedrijf F. de Vries BV uit Joure BV en V.d.

Werf’s Bouwbedrijf BV in Sint Nicolaasga.

Reageer op dit artikel