nieuws

Afwerkmachine Titan 222 instelbaar van 2,50 tot 6 m

bouwbreed

Met de Titan 222 is het ABGprogramma afwerkmachines naar onder uitgebreid met een derde model. Eerder werden uitgebracht de Titan 322 en 422. De nieuwe rupsmachine is uitgerust met een Deutz vijf-cilinder dieselmotor F5L912 met een vermogen van 62 kW en kreeg tevens ABG’s nieuwste afwerkbalk VB76 standaard ondergebouwd.

Deze wereldwijd gepatenteerde trilbalk is naar beide machinezijden over 1,25 meter traploos uitschuifbaar, waarmee de 2,50 meter standaard werkbreedte van de machine wordt verdubbeld tot een breedte van 5,00 meter. Montage van twee 0,50 meter verbredingssloffen verleent de Titan 222 een totale werkbreedte van 6,00 meter. De afwerker is uitgevoerd op een compacte rupsonderwagen met acht life-time gesmeerde looprollen een druk-regelsysteem ter voorkoming van oververhitting van de hydrostatische aandrijving. Twee verhoogde bedieningsstoelen bevinden zich direct voor het naar beide machinezijden te verschuiven en tevens draaibare centrale controlepaneel.

Dak, leuningen en bedieningsstoelen zijn als een geheel naar opzij te schuiven waarmee de machinist een goed zicht wordt geboden op de hopper en materiaaltransporteurs.

Transportband en wormen worden afzonderlijk aangedreven door hydrostatische motoren onafhankelijk van de rijaandrijving. De verdeelwormen zijn in hoogte instelbaar en daarmee aan de werkomstandigheden van de machine aan te passen. Potentiemeters in de materiaalniveausensoren dragen zorg voor een automatische besturing van de wormen.

Dankzij deze automatische regeling van de wormsnelheid wordt onder wisselende werkomstandigheden steeds zorg gedragen voor een adequate materiaalaanvoer. De machine heeft, afhankelijk van de werksituatie, een theoretische capaciteit van ongeveer 500 ton per uur.

Reageer op dit artikel