nieuws

Zomer op zijspoor

bouwbreed

De zomer is op een zijspoor gedirigeerd en het ziet er niet naar uit dat daar snel enige verandering in komt. Achter een naar de Oostzee wegtrekkende depressie, die vooral vandaag voor flinke buien kan zorgen, tekent zich slechts een kortstondige weersverbetering af. Deze moet op donderdag leiden tot droog weer en enkele perioden met zon. Daarna opnieuw onbestendig onder invloed van een volgende depressie die op Schotland afstevent. Tegen het einde van de week wel iets hogere middagtemperaturen.

Bijzonder warm is het de laatste tijd in Zuid- en ZOEuropa. In het Spaanse Cordoba nu al een dag of vijf 40 grC of hoger en zondagmiddag werd het in de Macedonische hoofdstad Skopje 38.4 grC.

Weersverwachting voor woensdag: Half tot zwaar bewolkt met af en toe zon maar ook enkele buien. Middagtemperaturen rond 18 grC. De wind is matig, aan zee vrij krachtig uit richtingen tussen west en noordwest.

Dinsdag zon onder: 21.45 Woensdag zon op: 05.43

Reageer op dit artikel