nieuws

World of Concrete trekt zich terug uit Europa

bouwbreed

De World of Concrete Europe (WOCE) ’93 te Frankfurt gaat niet door. Volgens de organisatie gaat het zo slecht met de betonindustrie in Europa, dat het niet verantwoord is de beurs te laten plaatsvinden. ‘Maar we ke de exposanten en bezoekers in Europa niet voldoende economische resultaten bieden. De tijden zijn moeilijk voor de meeste bezoekers van WOCE. De verwachtingen in Europa zijn niet optimistisch. De markten in het Midden- en Verre oosten daarentegen zijn zeer goed. We geven daarom prioriteit aan WOC Middle East ’94 en WOC Asia ’95.’ Togher benadrukt dat WOC niet gezien moet worden als een financiele of commerciele barometer voor de toestand van de Europese bouw. ‘De beslissing om WOCE ’93 niet door te laten gaan is gebaseerd op onze persoonlijke ervaring. Het is niet noodzakelijk zo dat andere organisaties deze ervaring delen. Onze beslissing is in het belang van de huidige en toekomstige bezoekers en exposanten van World of Concre te’, aldus Togher. Opgeschort De World of Concrete Europe zou van 23 tot 25 november plaatsvinden in het International Exhibition Centre te Frankfurt, Duitsland. Hij is nu voor onbepaalde tijd opgeschort. ‘Ondanks positieve reacties op WOCE ’93 en het succes van WOCE ’90 in Frankfurt, zijn de omstandigheden in de afgelopen maanden snel verslechterd’, aldus een toelichting van de organisatie. ‘De overheersende stemming in Duitsland baart ons zorgen. Ons vertrouwen in onze aanwezigheid op de Europese en in het bijzonder Duitse markt spoort niet met de interesse van exposanten en groepen bezoekers. Naar onze mening weerspiegelt dit de negatieve stemming in de betonindustrie in Europa en vooral in Duitsland. We zijn zeer terughoudend over onze mogelijkheden om een beurs te organiseren van een omvang en een kwaliteit die voldoen aan de verwachtingen van het bedrijfsleven.” Onder deze omstandigheden vindt de organisatie het verstandig om WOCE op te schorten totdat de betonindustrie weer positieve marketingkansen biedt. World of Concrete International Ltd. organiseert ook WOC’s in andere delen van de wereld. De komende jaren zijn er beurzen in Dubai (23 tot 26 januari 1994), Singapore (14 tot 16 februari 1995), New Orleans (4 tot 8 januari 1994) en Acapulco (26 tot 28 april 1994).

In plaats daarvan richt de organisatie zich meer op het Midden-Oosten en Azie. ‘Het is niet plezierig om slecht nieuws te brengen. We willen de economie niet in een dal praten’, aldus T. Togher van World of Concrete International Ltd. te Rickmansworth, Engeland.

Reageer op dit artikel