nieuws

Vredestein blijft in zwarte cijfers

bouwbreed Premium

De banden- en rubberproduktenfabrikant Vredestein rekent voor 1993 op een ‘duidelijk positief’ nettoresultaat, zij het bij een lagere omzet dan in 1992. Door de aanhoudende recessie in West-Europa blijven afzet en marges onder druk staan. Op grond van de huidige omstandigheden is de ontwikkeling van omzet en resultaat onzeker geworden, zo heeft Vredestein woensdag meegedeeld. In de eerste helft van dit jaar (24 weken) heeft Vredestein voor f. 216 miljoen omgezet tegen f. 231,2 miljoen in die periode van 1992. De winst zakte van ruim f. 5 miljoen tot een half miljoen. Bij de activiteiten Engineered Products en Industrial Tyres zijn inmiddels saneringsmaatregelen getroffen die moeten leiden tot een verbetering van de resultaten. Bij Engineered Products is de omzet licht toegenomen, maar is de druk op de prijzen groot gebleven. Vorige maand maakte de onderneming bekend dat bij deze afdeling in Renkum, waar speciale rubberprodukten voor haven-, weg- en waterbouw worden vervaardigd, 130 van de 270 arbeidsplaatsen worden geschrapt. De sanering moet halverwege volgend jaar zijn voltooid.

Vorig jaar bedroeg de nettowinst f. 12,7 miljoen bij een omzet van f. 481,6 miljoen.

Reageer op dit artikel