nieuws

Vermogen van Robeco groeit

bouwbreed

Het beheerde vermogen van de Robeco Groep is in de eerste helft van dit jaar gegroeid van f. 46,4 miljard naar f. 55,7 miljard. De toeneming was zowel het gevolg van koersstijgingen als van een groei van toegevloeide gelden, zo schrijft de beleggingsfondsengroep Robeco in haar halfjaarbericht. Toch verwacht Robeco dat in de tweede zes maanden ‘nog wat extras’ aan de resultaten kan worden toegevoegd. Rocebo rekent immers op een verdere daling van de korte rente in Europa waardoor zowel de aandelen- als de obligatiekoersen verder zullen stijgen. De groep verwacht tevens dat door de lagere renteniveaus meer spaarders hun centen zullen inzetten op beleggingsfondsen.

De groep constateert dat de beleggingsresultaten in het eerste halfjaar ‘duidelijk boven de historisch gemiddelden voor een heel jaar liggen’.

Reageer op dit artikel