nieuws

Verkeerde aanwijzing kost RGD f. 500000

bouwbreed

Het leek zon eenvoudige opdracht voor het aannemingsbedrijf Vis en De Haas uit Kwintsheul: zeven gaten boren in de bodem van de Haagse Hofvijver voor het plaatsen van lichtbakken ter verlichting van het museum het Prins Mauritshuis. Alex Vis ging dan ook doodgemoedereerd aan de slag om op aanwijzingen van hoofduitvoerder Stork de gaten te boren.

‘Nou, de eerste ging goed.

Niks aan de hand. Maar bij de tweede stuitte ik op iets hards’, aldus De Vis. Hij riep de uitvoerder er bij. ‘Maar die zei,’, zo vervolgt hij zijn relaas, ‘volgens de tekeningen moet hier geboord worden. Er ligt niets, dus doorboren maar…’

Zo gezegd zo gedaan. Alex de Vis boorde door en jawel hoor, er kwam wat zwarte derrie naar boven. ‘Nog steeds niets aan de hand’, riep de uitvoerder volgens De Vis. Maar het kwaad was al geschied. Alex de Vis was met zijn boor op een buis van de stadsverwarming gestoten en er dwars door heen gegaan. Reden voor paniek in het Mauritshuis toen in rap tempo de druk in de buizen wegliep.

Vervolgens is Meeuwisse Nederland er bij gehaald. Dit bedrijf kreeg de eer om een damwand te slaan in de Hofvijver, zodat de pijp voor reparatie kon worden drooggelegd. Kosten van dit grapje: f. 500000.

En de rekening? Die gaat zeker niet naar Vis en De Haas in Kwintsheul, maar naar de Rijksgebouwendienst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels