nieuws

Van Hattum met Hollandia laagste voor kering Hartelkanaal

bouwbreed

Een combinatie van Van Hattum en Blankevoort en Hollandia heeft voor het uitvoeren van de stormvloedkering in het Hartelkanaal bij Rotterdam zowel volgens bestek als volgens alternatieve methoden het laagst ingeschreven. De combinatie denkt het werk voor ruim f. 58,7 miljoen volgens bestek te ke uitvoeren. De goedkoopste alternatieve methode zou ruim f. 55,41 miljoen vergen. Volgens bestek dacht deze combinatie de stormvloedkering van ruim f. 58,8 miljoen te ke uitvoeren, terwijl de goedkoopste alternatieve methode f. 55,48 zou vergen. Rijkswatersstaat verwacht het werk binnen veertig dagen te gunnen. ‘In verband met de vakantietijd hebben we tien dagen meer uitgetrokken dan normaal. Het zal ook een hele klus worden om alle alternatieven naast elkaar te leggen’, aldus de woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De combinatie HBW-Haverkort-RDM en HSM schreven volgens een woordvoerder van verkeer en waterstaat slechts ‘enkele promillen’ hoger in.

Reageer op dit artikel