nieuws

Tijdelijk wat warmer

bouwbreed Premium

Het is de laatste dagen bijzonder warm op de Balkan. In de Servische stad Cuprija werd dinsdagmiddag 41.1 grC en in Belgrado 39.6 grC geregistreerd. In het overgangsgebied zware buien.

In het Slowaakse Kosice werd gisterochtend 209mm afgetapt. Wij bevinden ons in koele luchtmassas maar vrijdag en zaterdag tijdelijk warmer met temperaturen boven of rond de 20 grC. In de loop van zaterdag trekt een koufront met regen en buien over onze streken waarna het kwik opnieuw moet inleveren.

Woensdagmiddag en avond leek het in de noordelijke regios wel herfst met op het Wad windkracht 8 (stormachtig), tot 12 grC-13 grC wegzakkende temperaturen en af en toe buien. In de loop van gisterochtend kwamen voor de westkust zware buien in actie die op de kust afdreven.

Weersverwachting voor vrijdag: Veel bewolking en vooral in het oosten eerst nog regen. Later in het zuiden kans op wat zonneschijn. Middagtemperaturen tussen 19 grC en 23 grC. De wind waait uit het zuidwesten en is aan zee nu en dan vrij krachtig.

Donderdag zon onder: 21.43 Vrijdag zon op: 05.46

Reageer op dit artikel