nieuws

Tennisbaan op Malieveld goedgekeurd door comite

bouwbreed

Een comite van de door fusie ontstane combinatie Nederlands Olympisch Comite en Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) heeft de tennisbaan op het Malieveld in ‘sGravenhage goedgekeurd. Het certificaat van goedkeuring vermeldt dat de gravelbaan voldoet aan de normen ISAKNLTB2 en 2F. Tijdens de aanleg heeft de NOC*NSF de materialen laag voor laag onderzocht.

Volgens de opdrachtgever, de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) te Hilversum, is de baan niet aangelegd door Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) (zoals vermeld in Cobouw van 2 juli), maar door Kroesen Sports te Beerzerveld, onderdeel van de Huttengroep.

Het grondwerk is in onderaanneming verricht door grondwerkbedrijf Seignette, op kosten van de gemeente ‘s-Gravenhage. Volgens W.C.M. Kuyer, directeur van Kroesen Sports, kost de tennisbaan ca. f. 75000, inclusief het grondwerk. Eveneens volgens Kuyer bestaat de baan uit een zandpakket van een halve meter, 20cm. lava en 4 a 5 cm. gravel. In een persbericht van de KNLTB is echter sprake van een zandbed van 30cm. en een lavafundatie van 14 cm.

De tribunes zouden een capaciteit hebben van ca. 13000 toeschouwers. Het te wordt tegengesproken door de KNLTB, er zou plaats zijn voor ca. 11600 bezoekers. Volgens een woordvoerder van KWS zijn er medewerkers en materieel van KWS bij het werk betrokken.

Vanaf 5 juli wordt de tennisbaan bespeeld door jonge Haagse sportmensen. De tribunes, het ‘promodorp’, de cateringfaciliteiten en de ontvangstruimten zijn dan nog in aanbouw. Kroesen Sports onderhoudt de baan dagelijks. De baan zal dan ook in topconditie zijn als op 16 juli de Davis Cup Nederland-Zweden begint. De KNLTB heeft als thuisspelende partij gekozen voor een gravelbaan, omdat de Nederlandse spelers Krajicek en Haarhuis nooit eerder op gravel tegen de Zweedse speler Esberg gespeeld hebben.

Inmiddels is bekend geworden dat Esberg in verband met de bevalling van zijn vrouw niet naar Den Haag zal komen. De Zweden hebben tot tien dagen voor het begin van het toernooi de gelegenheid om andere spelers voor te stellen.

Reageer op dit artikel