nieuws

Strukton gaat boogviaducten maken

bouwbreed

Strukton Betonbouw BV uit Maarssen zal de bouw van Kunstwerk 1643, bestaande uit twee enkelsporige viaducten met bijkomende werken in de Zuidelijke Ringspoorbaan, uitvoeren. Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van het Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam onder directie van BV Articon Architecten- en Ingenieursbureau Amersfoort. De bouwperiode loopt van augustus 1993 tot februari 1996.

Deze boogviaducten komen te liggen in de gemeente OuderAmstel tussen het metrostation Van de Madeweg en sneltramstation Overamstel. Zij gaan de verbinding vormen tussen de tramsporen op de spoorbaan Amsterdam/ Utrecht en die van de Amstelveenlijn. De spoorwegwerken op beide spoorbanen en viaduc ten zullen worden uitgevoerd door Strukton Spoorwegbouw BV. De bijkomende werken bestaan in hoofdzaak uit het aanpassen van twee bestaande kunstwerken en een perronverlenging op station Overamstel. Met de uitvoering is een aanneemsom gemoeid van circa f. 20 miljoen.

Reageer op dit artikel