nieuws

Sanitair toegankelijk voor hulpbehoevenden

bouwbreed Premium

‘Minder is meer’. Daarmee accentueert Duravit AG zijn programma sanitaire voorzieningen ten behoeve van verzorgings- en bejaardentehuizen. Het bedrijf maakt de semi openbare gelegenheden toegankelijker en aangenamer.

Daarmee wordt aan de wensen van ouderen en gehandicapte mensen tegemoetgekomen.

Het gaat daarbij om de serie Architec.

Deze omvat zeven keramische delen. Bij alle wastafels bijvoorbeeld heeft het bedrijf Duravit AG de overloop weggelaten. Daardoor wordt de hygiene verhoogd, omdat de overlopen over het algemeen de plaatsen zijn waar het vuil zich ophoopt. Ze zijn bovendien lastig schoon te houden. De 575 mm brede wastafel heeft een ruim bekken en is voorzien van royaal bemeten oplegvlakken.

De hoekwastafel in de serie kan in veel gevallen ruimtebesparend werken. Vooral door zijn geringe breedte van 360 mm.

Kleine ruimten

Vervolgens bevat de serie een onderbouwwastafel met een diagonale afmeting van 650 mm. Deze is geschikt voor smalle en kleine ruimten. De serie bevat tevens een wastafel van 430 mm breed met en zonder ‘kraangatbank’.

De laatste uitvoering is dan bestemd voor montage van wandkranen in plaats van een opbouwkraan. Een extra voorgeboord gat vergemakkelijkt de montage van een zeepdispenser. Alle wastafels van Duravit met een vertegenwoordiging in Nederland in Mill, zijn ontworpen door professor Frank Huster.

Onder de serie valt ook een waterbesparend zes liter closet voor gehandicapten. Deze is flexibel in hoogte te monteren.

De hoogte van 500 mm wordt algemeen in de bejaarden- en ziekenzorg als geschikt bevonden. Het wandcloset heeft een diepte van 700 mm. Deze diepte draagt bij tot een verhoogde hygiene.

Reageer op dit artikel