nieuws

Sandwichpaneel ontwikkeld in Belgie

bouwbreed

Febo Construct in Belgieheeft in nauwe samenwerking met Rockwool een brandwerend sandwichpaneel op de markt gebracht. Het is een stalen paneel met een kern van steenwol. Het is zowel geschikt als wand- en alsdakpaneel en wordt als zodanig geleverd door Febo Construct NV te Kuurne onder de namen Febowall R.W. en Feboroof R.W. Het paneel kenmerkt zich door een vrije overspanning van vier meter. Het heeft een brandweerstand van meer dan 60 minuten. De thermische isolatie, lambda is 0,039 W/m.K. Het paneel heeft voorts een luchtgeluidisolatie L van 19 dB. De breedte van het sandwichpaneel is 1100 mm. De materiaaldikte van het staalplaat bedraagt 0,63 mm. De lengte van het paneel is met de opdrachtgever te bepalen aan de hand van het desbetreffende po. Een niet onbelangrijk voordeel van dit sandwichpaneel is dat de componenten volledig te recyclen zijn.

De sandwichpanelen zijn voornamelijk bedoeld voor de industriele bouw en de koelsector. Andere toepassingsgebieden zijn echter ook mogelijk.

Reageer op dit artikel