nieuws

Profileermachines voor fabriek of bouwplaats

bouwbreed

Het Franse bedrijf CJM (Constructions Jurassiennes Mecaniques) is de producent van speciale profileermachines ten behoeve van metalen dakconstructies in de bouw.

Volgens het Franse bedrijf ligt de kracht van deze machines, naast de eenvoudige bediening, in de mobiliteit en handelbaarheid van de apparaten. Hierdoor is het mogelijk de machines zowel in werkplaats als op het dak van het gebouw te gebruiken.

Op dit moment heeft men drie machines in produktie: de PRO1 die ontworpen is om parallel te werken, waarbij de twee zijkanten tegelijkertijd gevormd ke worden; de PR10, die werkt onder een hoek waarbij deze versie kant per kant kan maken of beide kanten tegelijkertijd.En ten slotte is er het type GIR800, bestemd om de parallelle of onder een hoek geplaatste kant nogmaals te zetten. Alle profileermachines worden geleverd inclusief verstijvingen.

De profileermachines zijn gebouwd op een verrijdbaar chassis, waardoor deze gemakkelijk te verplaatsen zijn en bovendien via oprijplaten eenvoudig in een vracht- of bestelwagen ke worden gereden.

De machines zijn ontworpen om per bouwkraan opgetild te worden. Het lage gewicht (138 kg voor de profileermachine en 55 kg voor het chassis) en de afmetingen (lxbxh:600 x 1000 x 1100 mm) maken het gebruik onder bijna alle om standigheden mogelijk.

De machines beschikken over twee 220 Volt motoren, een aan de voor- en een aan de achterzijde.

De motoren worden gevoed met behulp van een ingebouwde kabelhaspel.

De drijfrollen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvaststaal.

Hierdoor is het mogelijk om naast zink, koper en aluminium ook roestvaststaal te verwerken. De verwerkingssnelheid van de profileermachines bedraagt maximaal 750 meter per minuut.

CJM kan naar wens de profileermachines aanpassen aan de verschillende internationale maten en normen.

CJM, dat gevestigd is in 25,rue Clemenceau te F-39600 Champagnole is voor het verzorgingsgebied Benelux nog op zoek naar een importeur.

Nadere informaties ke ook verstrekt worden door Stichting Frantech, Keizersgracht 276, 1016 EW Amsterdam.

Reageer op dit artikel