nieuws

Perrons station Leiden onbereikbaar voor gehandicapten

bouwbreed Premium

De perrons van het station in Leiden zijn het komende half jaar onbereikbaar voor mensen in een rolstoel. Dat is het gevolg van de grootscheepse verbouwingswerkzaamheden die momenteel worden uitgevoerd aan het station.

Het oude station van Leiden gaat volledig tegen de vlakte om plaats te maken voor een geheel gemoderniseerd gebouw.

‘Gewone reizigers ondervinden slechts enige hinder van de werkzaamheden, maar voor rolstoelers is het tot het eind van dit jaar onmogelijk in Leiden in of uit te stappen. Het bureau Assistentieverlening Gehandicapten van de Nederlandse Spoorwegen is op de hoogte, aldus een NS-woordvoerder. Medewerkers van het bureau zullen rolstoelers die om assistentie vragen op de hoogte stellen van het ongemak, zodat wordt voorkomen dat iemand toch onverhoopt in Leiden de trein uit wil.

In 1995 moet het nieuwe stationsgebouw klaar zijn.

Reageer op dit artikel