nieuws

Overheid wordt grote huurder

bouwbreed

Het Rijk trekt de kantorenmarkt uit de put. In het eerste halfjaar 1993 heeft deze volgens het tijdschrift VastGoedMarkt (VGM) 215000m2 gehuurd. Lagere overheden of de daaraan nauw gelieerde instellingen huurden ongeveer 145000m2. Over de eerste zes maanden werd ruim 720000m2 verhuurd. Volgens VGM is dat een record. Het grote belang van de overheid betekent volgens het vakblad dat de overheidsinvloed op de verhuurmarkt voor kantoren in snel tempo is toegenomen. In 1992 nam de overheid ca. 35 procent voor haar rekening.

Nu is dat al opgelopen naar 50 procent. Naast de overheid deed Ahold een duit in het zakje. Deze huurt een nieuw hoofdkantoor in Zaandam. De huren zijn matig. Er werden flinke tegemoetkomingen aan huurders verstrekt. De verwachtingen voor het tweede helft van dit jaar zijn volgens VGM gematigd.

Reageer op dit artikel