nieuws

Oplevering eerste fase aansluiting R’dams distripark

bouwbreed Premium

Vandaag wordt de fly-over Reeweg tussen het Waal/Eemhavengebied en het Distripark Eemhaven officieel in gebruik genomen. De nieuwe, f. 65 miljoen kostende, verbinding loopt over de havenspoorlijn en de snelweg A15. Ook het verkeer tussen Pernis en Rotterdam-centrum dat gebruik maakt van de Vondelingenweg-Reeweg kan nu via de fly-over over het spoor heen.

De volgende fase van de flyover bestaat uit het maken van een volledige aansluiting op de A15. Het verkeer vanaf het Distripark en het Waal-/Eemhavengebied heeft dan direct toegang tot het Europese achterland. Behalve de aanleg van op- en afritten betekent dit verbreding van de oprit vanaf het Distripark en van de flyover van de Rijksweg. Dit werk is naar verwachting medio 1996 gereed. Met het totale po is een bedrag van f. 177 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel