nieuws

Onstandvastigheid blijft

bouwbreed

In grote delen van ons land heeft het tijdens het afgelopen etmaal flink geregend. Leiderdorp mat aan het einde van de ochtend 30mm.

Oorzaak was een uitdiepende frontale storing op weg naar de Waddeneilanden. Vandaag in het zuiden en midden regenkansen, maar vooral in het noorden af en toe zon.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag en deels vrijdag overdag in het hele land regen. Tijdens het weekeinde wordt het warmer maar er ke namelijk enkele regen- en onweersbuien tot ontwikkeling komen. Begin deze week waren de temperaturen in ons land opvallend laag. In De Bilt bedroeg het etmaalgemiddelde maandag 11.3 grC. Dat is een waarde die deze eeuw gedurende het tijdvak 10 juli 10 augustus alleen in 1919 eenmaal onderschreden is.

Toen was het op 14 juli 11.2 grC. Uitzonderlijke warmte daarentegen in het uiterste noorden van Europa. Op het Noorse Bereneiland (Bjornoya) in de Noordelijke IJszee werd dinsdag 19.1 grC gemeten. Dat is een temperatuur die in juli zeker de afgelopen 20 jaar niet is voorgekomen.

Weersverwachting voor vrijdag: Veel bewolking en regen. Later op de dag van het westen uit een enkele opklaring. Middagtemperaturen rond 21 grC. De wind waait uit west tot zuidwestelijke richting en is aan zee nu en dan vrij krachtig.

Donderdag zon onder: 21.51 Vrijdag zon op: 05.37

Reageer op dit artikel