nieuws

Noorden stelt prioriteit voor infrastructuur

bouwbreed Premium

De provincies Groningen, Friesland en Drenthe hebben een aantal topprioriteiten vastgesteld voor de infrastructuur van het noorden. Zij ontlenen hun uitgangspunten aan een onderzoeksrapport van het bureau Buck Consultants International in opdracht van het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN).

Uit het woensdag in het provinciehuis van Assen gepresenteerde rapport blijkt blijkt dat een aantal auto-, vaar- en spoorwegen moet worden aangelegd of uitgebreid wil het noorden binnen twintig jaar over een hoge kwalitatieve in frastructuur beschikken.

Zo zou de verdubbeling van de N37, de weg Hoogeveen-Duitse grens, versneld moeten worden uitgevoerd en zouden het Margrietkanaal en Van Starkenborghkanaal op korte termijn moeten worden verbeterd. Ook de aanleg van de spoorlijn Lelystad-DrachtenGroningen, de Zuiderzeespoorlijn, staat op de prioriteitenlijst voor versnelde uitvoering.

De uitkomsten van het rapport komen overeen met het beleid dat de drie noordelijke provincies al nastreven voor de ontwikkeling van het noorden.

Het nu gepresenteerde rapport zal als leidraad dienen bij de onderhandelingen met de rijksoverheid en het aanboren van financiele bronnen bij de Europese fondsen voor de regios in Brussel.

Reageer op dit artikel