nieuws

Nieuwe oever Julianakanaal

bouwbreed

De door vier aannemersbedrijven gevormde ‘Kombinatie Rekonstruktie Julianakanaal’ is momenteel bezig met de renovatie van de 10 km lange oostelijke langs het gedeelte van het kanaal tussen Born en Maasbracht.

De bijna vijftig jaar oude asfaltbekleding verkeerde al jaren in slechte staat, met als gevolg dat zeer frequent onderhoudswerkzaamheden moesten worden uitgevoerd. Dit vergde zodanig hoge kosten en bezorgde het scheepvaartverkeer zoveel stremmingen, dat Rijkswaterstaat besloot tot aanleg van een geheel nieuwe oeverbekleding: breuksteen, gepenetreerd met colloidaal beton.

Het po vergt een investering van f. 25 miljoen. De kombinatie bestaat uit Zinkcon Dekker, Holland Wijnands, Bitumarin en Conetra v.d. Biggelaar.

Inmiddels treft Rijkswaterstaat voorbereidingen voor aanpak van de westelijke oever.

Foto: Jup v.d. Wal

Reageer op dit artikel