nieuws

Na weekeinde afkoeling

bouwbreed

Het blijft dit weekeinde nog warm en overwegend zonnig zomerweer. Alleen de kustgebieden zingen thermisch een toontje lager vanwege een zuidwestelijke wind waardoor de lucht over water (de Noordzee) wordt aangevoerd. Na het weekeinde raakt de zomer in verval. Het Azorenhogedrukgebied breidt zich naar IJsland uit en boven Scandinavie komt een omvangrijke depressie te liggen die in de loop van de week in de hogere luchtlagen naar Denemarken doorzakt.

Dat betekent een noordwestelijke stroming waarmee koele luchtmassas worden aangevoerd.

Bovendien regelmatig wolkenvelden en vooral in het noordoosten buienkansen.

Afgelopen donderdag zijn in het zuidoosten van ons land hele hoge temperaturen gemeten. In Arcen bij Venlo werd het 31 grC en Hoensbroek en Nuth noteerden 30,9 gr. De kustgebieden doen echter nauwelijks mee met het zomerse weer. In onder meer Den Helder blijft het kwik continu onder de 20 grC.

Weersverwachting voor dinsdag: Half tot zwaar bewolkt met vooral in het noorden kans op een bui. Matige, langs de kust vrij krachtige wind uit westelijke richtingen.

Middagtemperaturen rond 18 grC.

maandag zon onder: 21.59 Dinsdag zon op: 05.26

Reageer op dit artikel