nieuws

Kritiek mogelijk op richtlijn cellenbeton platen

bouwbreed

Tot 1 septemberis het mogelijk kritiek te geven op twee nieuwe richtlijnen voor de beoordeling van platen van cellenbeton (het materiaal dat voorheen ook werd aangeduid als gasbeton). Het gaat om de richtlijnen ‘Dakconstructies met gewapende cellenbeton dapkplaten, BRL0102/02’ en ‘Vloerconstructies met gewapende cellenbeton dakplaten, BRL0202/02’.

Ze worden uitgegeven door het Instituut voor Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen (IKOB) te Barneveld en BV Kwaliteitsverklaringen Bouw (BKB) te Rotterdam. Na verwerking van de kritiek krijgen deze richtlijnen de status van Nationale Beoordelingsrichtlijn. Ze spelen een rol bij het verkrijgen van een KOMO attest-met-certificaat voor cellenbeton platen.

Reageer op dit artikel