nieuws

Koper gezocht voor failliete houtindustrie

bouwbreed

Curator mr.H. Prinsen is op zoek naar gegadigden, die de activiteiten van de failliet verklaarde houtindustrie Picus in Eindhoven in afgeslankte vorm willen voortzetten. Hij deelde dit mee aan de ruim 120 werknemers, die door het faillissement werkloos zijn geworden. olgens curator Prinsen is het bedrijf in moelijkheden gekomen doordat het de afgelopen tijd meerdere keren van eigenaar en directie is gewisseld. Bovendien zijn sommige bedrijfsonderdelen structureel verliesgevend. De bouw- en Houtbond FNV neemt vooralsnog een afwachtende houding aan. Bestuurder H. Okkersen wil zo snel mogelijk een gesprek met de curator.

Hoeveel werkgelegenheid daardoor kan worden behouden is niet bekend. Bij Picus werkten vorige week nog ruim 200 mensen. Een renderende bedrijfsonderdeel is vlak voor het faillissement verzelfstandigd. Daardoor bleven 85 arbeidsplaatsen behouden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels