nieuws

Kooi-Aap tilt zichzelf in lege truck

bouwbreed

De bekende Kooi-Aap meeneemheftruck, die geproduceerd wordt door Kooi BV te Vrouwenparochie wordt vervoerd achter op de vrachtwagen. Bij een lege truck-oplegger combinatie leidt dit niet altijd tot de meest ideale rij-eigenschappen van de combinatie.

Om deze te verbeteren heeft men nu een speciaal werkend frame ontwikkeld waarbij de Kooi-Aap in de lege combinatie kan worden vervoerd.

Dit frame wordt met behulp van een snelkoppeling gemon teerd aan de dikwijls ver achter de achteras(sen) uitstekende laadbak. Is nu de oplegger uitgeladen dan pakt de KooiAap dit frame met zijn vorken waarbij deze wordt losgekoppeld. Vervolgens wordt het frame op de lege laadvloer geplaatst en automatisch vastgekoppeld.

Gebruikmakend van zijn specifieke eigenschappen tilt de Kooi-Aap zichzelf nu in de oplegger en verankerd zich door middel van dit frame aan de laadvloer. Deze hele handeling duurt nog geen twee minuten.

Reageer op dit artikel