nieuws

Ham/Van Oord en Nedeco succesvol in Bangladesh

bouwbreed Premium

De Nederlandse baggeraar Ham/Van Oord ACZ en ingenieursbureau Nedeco zijn mogelijk betrokken bij de bouw van de Jamuna brug in Bangladesh. Het po, waarvoor de plannen al voor 1986 werden gemaakt, werd ernstig vertraagd door de bureaucratische besluitvorming van de regering en door de Wereldbank. Nedeco is door Rendel Palmer & Tritton (RPT) bij dit po gehaald. RPT heeft de brug ontworpen. Nedeco is de laatste tijd redelijk succesvol in het buitenland. Het bedrijf tracht op dit moment grote adviespoen in de Verenigde Arabische Emiraten en Latijns Amerika binnen te halen.

Hyundai Engineering and Construction uit Zuid-Korea bleek als laagste te hebben ingetekend voor het bruggedeelte. Zij denken de 4,8 kilometer lange brug te ke realiseren voor $221 miljoen. Baggeraar HAM/Van Oord denkt de natte werkzaamheden te ke verrichten voor $206 miljoen. Ham heeft ook een alternatief ingediend, dit plan kost $269 miljoen. Het verschil in prijs zit in de stenen die moeten worden aangevoerd. In het goedkoopste alternatief haalt Ham ze overal vandaan, terwijl voor de duurdere oplossing de stenen uit India en Bhutan komen.

Reageer op dit artikel