nieuws

Grote regenkansen

bouwbreed Premium

De komende dagen hebben storingen het op ons land gemunt. Vandaag, morgen en vrijdag valt er op veel plaatsen regen en het is overwegend bewolkt weer. Wel kruipen de temperaturen vanaf morgen naar waarden rond of iets boven de 20 grC. Tijdens het weekeinde is een temperatuurstijging tot zomerse waarden mogelijk, maar het ziet er allemaal nogal wankel uit omdat de hoogtestroming westelijk blijft. Opvallend warm boven de poolcirkel. Ter hoogte van de 70ste breedtegraad werden maandagmiddag temperaturen tot bijna 30 grC geregistreerd. Dat zijn voor die streken bijzondere hoge waarden maar we moeten niet vergeten dat de zon daar momenteel nog zon 23 uur aan de weg kan timmeren.

Tijdens de warme julimaand van 1988 werden zelfs maxima tot 33 grC geregistreerd.

Weersverwachting voor donderdag: Over het algemeen veel bewolking en vooral later op de dag regen. Zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen.

Middagtemperaturen rond 19 grC. Waar de zon er door komt kan het in een klam aanvoelende atmosfeer meer dan 20 grC worden.

woensdag zon onder: 21.52 Donderdag zon op: 05.35

Reageer op dit artikel