nieuws

Groei economie van Amsterdam hapert

bouwbreed

De groei van de economie in het gebied van het Regionaal Orgaan Amsterdam (ROA) stagneert in 1993. Uit een onderzoek van de Stichting voor Economisch Onderzoek en de Universiteit van Amsterdam blijkt dat de groei slechts 0,4 procent bedraagt. Tussen 1987 en 1991 was dat jaarlijks drie procent en in 1992 nog twee procent. In 1994 wordt een voorzichtig economisch herstel verwacht, oplopend tot een groei van meer dan drie procent in 1998. Die optimistische voorspelling baseren de onderzoekers op de stijging van de investeringen, de toename van het toerisme in Amsterdam en de groei van de wereldhandel. Tot nu toe is in alle sectoren de groei binnen het ROA-gebied achtergebleven bij de rest van Nederland. Het zwaartepunt van de activiteiten verschuift van Amsterdam naar de overige gemeenten in het ROA-gebied. Eenzelfde tendens doet zich voor in steden zoals Lyon, Brussel en Turijn.

Het ROA-gebied telt zeventien gemeenten.

Reageer op dit artikel