nieuws

Eerst warm

bouwbreed Premium

Aan de voorzijde van een heuse stormdepressie die vrijdagmiddag met een kerndruk van onder de 980 hPa bij NO-Schotland arriveert wordt warme lucht aangevoerd.

Morgen zijn in het oosten en zuidoosten van het land maxima tot 25 grC niet onwaarschijnlijk. Later op vrijdag worden buien verwacht en voor het weekeinde ziet het er koel en buiig uit met op zaterdag aan de kust veel wind. Een langdurige inzinking lijkt het echter niet te gaan worden en dat is belangrijk in verband met het wel of niet slagen van de zomerverwachting volgens de Berlijner Roder. Hij had al tijdens het vroege voorjaar gewag gemaakt van veel wamrte en droogte tijdens Hondsdagen (grofweg half juli-augustus). Zijn visie wordt ook ondersteund door Engelse meteorologen die voor de Britse eilanden zinspelen op een warm of zeer warme hoogzomer (juli/augustus).

Wat opvalt is dat het in Londen al na 17 juni niet meer geregend heeft.

Weersverwachting voor vrijdag: Eerst nog perioden met zon en droog. Later meer bewolking en kans op buien.

Middagtemperaturen tussen 18 grC in de Kop van Noord Holland tot 25 grC in het zuidoosten.

Donderdag zon onder: 21.57 Vrijdag zon op: 05.29

Reageer op dit artikel