nieuws

Eerst nog koel

bouwbreed Premium

Na een warm weekeinde met zondag ook in het westen voluit hoogzomerse maxima maakte een onverwacht actief koufront gisteren korte metten met de zomerwarmte.

Op Marken en in Swifterbant viel ‘sochtends 25mm en er werd ook onweer waargenomen. Voor het koufront uit nog een zomers Limburg met om 11 uur in Hoensbroek ruim 24 grC. Langs de oostflank van een krachtig hogedrukgebied ten zuidwesten van Ierland stromen vandaag en morgen met een west tot noordwestelijke stroming koele luchtmassas naar ons land. Daarin blijven de temperaturen onder de 20 grC en een randstoring veroorzaakt in het noordoosten winderig weer met enkele buien. Vanaf donderdag warmer maar een nieuwe depressie bij Schotland gaat het weerbeeld bepalen waardoor het weerbeeld aan het eind van de week een wisselvallig karakter krijgt.

Weersverwachting voor woensdag: In het noordoosten enkele buien en eerst nog een krachtige west tot noordwesten wind. Elders droog met vooral in Zeeland af en toe zon.

Middagtemperaturen tussen 16 grC in Groningen tot 21 grC in het zuidwesten. De wind krimpt later op de dag overigens naar west tot zuidwest.

Dinsdag zon onder: 21.58 Woensdag zon op: 05.27

Reageer op dit artikel