nieuws

Bulgarije zoekt bruggenbouwers

bouwbreed

Bulgarije zoekt contact met buitenlandse investeerders en andere zakelijke gegadigden voor de bouw van twee bruggen over de Donau. Met Roemenie wil Bulgarije de oevers van de grensrivier beter op elkaar laten aansluiten om de nu overbelaste infrastructuur wat te verlichten. Per brug beloopt de investering zon f. 240 miljoen. Bouw zou in de komende vier jaar ke gebeuren.

Het Japanse Mitsubishi toonde inmiddels grote belangstelling voor de realisatie. Andere gegadigden komen uit Turkije, Oostenrijk en Zuid-Afrika.

Een brug moet het spoorwegverkeer bedienen en de andere het wegverkeer. De eerste brug komt tussen het Bukgaarse Vidin en het Roemeense Calafat te luggen; de andere tussen het Bulgaarse Oryahovo en het Roemeense Beket.

Reageer op dit artikel