nieuws

Buien tijdens weekeinde

bouwbreed

Een diepe depressie bij Schotland bepaalt tijdens het weekeinde het weerbeeld in onze streken. Daardoor is het over het algemeen onbestendig weer met enkele regen en onweersbuien. De wind lijkt echter te gaan meevallen. Aan de kust kan zaterdag enige een harde zuidwester komen te staan maar daar blijft het waarschijnlijk bij. De temperaturen zijn echter aan de frisse kant met maximale waarden onder de 20 grC. Na het weekeinde vult de depressie op en trekt naar het noorden weg. Dan geleidelijk verbeterend en op de weerkaart lijkt een kentering van de heersende drukverdeling in aantocht te zijn omdat de luchtdruk boven Scandinavie stijgt.

Weersverwachting voor het weekeinde: Zaterdag: Af en toe zon maar ook enkele regen en onweersbuien: met name later op de dag.

Middagtemperaturen tussen 17 grC en 20 grC. De wind is zuidwest en matig maar aan zee enige tijd krachtig en mogelijk hard.

Zondag: Half tot zwaar bewolkt en enkele buien. Koel weer met maxima rond 17 grC. De wind waait uit west tot zuidwest en is meest matig.

Vrijdag zon onder: 21.56 Maandag zon op: 05.32

Reageer op dit artikel