nieuws

Bouw van Gavi in Beilen begonnen

bouwbreed

In Beilen is de eerste paal geslagen voor de bouw van de omstreden Geintegreerde Afval Verwerkings Installatie (Gavi) op het terrein van de VAM in het Drenthse Wijster. Medio 1996 zal de installatie operationeel zijn. Met het po is een investering van f. 940 miljoen gemoeid. Gavi is de eerste installatie ter wereld waar door voorscheiding een aantal niet of nauwelijks brandbare stoffen (zoals zand, steentjes, glas, ferro en non-ferrometalen) en het restant groente-, fruit- en tuinafval worden gescheiden. Jaarlijks zal 400000 ton afval worden verbrand. De opgewekte elektriciteit zal behalve voor de eigen procesvoering grotendeels worden geleverd aan het openbare net.

De Gavi wordt gebouwd in opdracht van Vamij, een onderneming waarin de Vam, Energiebedrijf IJsselmij en de Stichting Contractpartners Van gezamenlijk participeren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels