nieuws

Bloedheet Afrika

bouwbreed

Het noorden van Afrika gaat gebukt onder extreme hitte. In de Algerijnse stad Annaba was het maandag 48 grC en in Tunis 45 grC en op zondag zijn verder landinwaarts zelfs temperaturen tot 54 grC gemeten. Ook op de eilanden in de Middellandse Zee bloedheet. Zo werd het maandag in Calvi op Corsica ruim 41 grC. In eigen land knapt het weer een paar dagen op na de uitbundige regens (Lelystad-Houtrib in ruim 24 uur 38mm) van maandag.

Vooral donderdag wordt een droge, zonnige en warme dag.

In de loop van vrijdag echter tekent zich een weersverslechtering af onder invloed van een depressie met herfstallures (veel wind) bij Schotland. Dan overgang naar koel weer met buien en vrij veel wind.

Weersverwachting voor donderdag: Droog, perioden met zon en vrij warm met maxima tussen 19 grC en 24 grC. De wind waait uit het zuidwesten en neemt aan zee ‘smiddags toe tot krachtig.

woensdag zon onder: 21.58 Donderdag zon op: 05.28

Reageer op dit artikel