nieuws

Assy-schroef speciaal voor gelijmde platen

bouwbreed

Wurth heeft de Assy-schroef op de markt gebracht. Deze is speciaal bedoeld voor het toepassen bij gelijmde spaanplaten. Voor het bijeenhouden van dit samengeperste materiaal moeten volgens Wurth Nederland BV te ’s Hertogenbosch hoge eisen aan dat soort schroeven worden gesteld.

De Assy-schroef heeft een dubbele spoed. Door de draadgeometrie wordt de schroeftijd aanzienlijk bekort in vergelijking tot die van traditionele schroeven. Dat kan tot 50% oplopen.

Wordt er voorts met een boormachine gewerkt die op een accu werkt, dan valt volgens het bedrijf nog meer tijdwinst te boeken. Het indraai-breekmoment van de schroef ligt vervolgens 40% hoger dan gebruikelijk.

De schroef wordt met behulp van een bitje ingedraaid volgens het AW-aandrijfsysteem. Door het optimale contact van het bitje met de kop, ontstaan geen uitwerpkrachten meer. Dat is goed voor de veiligheid, waarmee kan worden gewerkt. Het biedt een zekerheid van werken. De centrering gaat gemakkelijker en het bitje blijft langer intact. De schroef is voorzien van een corrosiewerende coating, die de schroef bovendien gladder maakt, waardoor hij soepel in de plaat verdwijnt. Doordat de krachten beter in de kop worden verdeeld, treedt er ook geen beschadiging aan de kop op, waardoor ook deze beter bestand blijft tegen corrosie. De schroef is in elke gangbare afmeting te leveren.

Reageer op dit artikel