nieuws

Watertoren in de steiger

bouwbreed Premium

In opdracht van de Waterleidingmaatschappij Gelderland wordt aan de watertoren van Leur bij Nijmegen betonreparatiewerk uitgevoerd. Tevens worden de panelen aan de onderzijde van de schotel gerepareerd en de dakbedekking vernieuwd.

Voor deze werkzaamheden heeft Travhydro Nederland BV, Rotterdam rond de toren een steiger opgetrokken tot een hoogte van ongeveer veertig meter.

De watertoren heeft een schacht met een diameter van emeente vijf meter en meet een hoogte van 28 meter. De schotel heeft een diameter van twintig meter en reikt tot een hoogte van 38 meter boven maaiveld. Het steiger is rond de schacht 5.50 meter gebouwd en kraagt op een hoogte van twintig meter uit tot zes meter. In totaal werd in de steigerconstructie 85 ton materiaal verwerkt.

Reageer op dit artikel