nieuws

Wagner verfspuitinstallaties met elektrische membraan

bouwbreed

Wagner Spraytech Nederland BV te Maarssen, introduceert een nieuwe lijn elektrische membraan-verfspuitinstallaties welke onder de naam Finish-serie zullen worden gebracht. In deze serie heeft Wagner de voordelen van de membraantechniek verder ontwikkeld en ze daarnaast krachtiger en veelzijdiger gemaakt.

De nieuwe serie bestaat uit vier nieuwe spuitinstallaties.

De Finish 200 is een compacte spuitinstallatie die geschikt is voor alle spuitwerkzaamheden.

De Finish 300 is een installatie voor het verwerken van lak en kleinere hoeveelheden latex.

De Finish 400 N is de allround machine voor o.a. grote spuitwerkzaamheden met latex en dispersies en tenslotte is er de Finish 500, het topmodel uit uit de serie, die bedoeld is voor het verwerken van moeilijk verspuitbare, hoogvisceuze materialen.

Roestvast

Alle types zijn voorzien van een geheel roestvast verfhuis hetgeen uiteraard nodig is bij het verwerken van waterverdunbare verfsoorten. Daarnaast zijn de nieuwe spuit-installaties voorzien van een ventiel-druksysteem waardoor, met een druk op de knop, een eventueel vastgekleefde in- of uitlaatklep van buitenaf losgemaakt kan worden.

De types 300, 400 N en 500 ke zowel met een vijf als een twintig liter bovenbak worden gebruikt. Voor grotere klussen ke de machines worden gekanteld, waarna een roestvaststalen aanzuigsys teem kan worden geplaatst waarmee direct vanuit de originele verfemmer of -blik kan worden gewerkt.

De Finish 300 kan wordenuitgerust met een practische transportwagen die standdard is bij de grotere typen. Niet alleen verhoogt deze wagen de mobiliteit, maar biedt tevens plaats aan de elektriciteitskabel en de hogedrukslang. Door het eenvoudigweg demonteren van de duwbeugel ke ook de grotere machines eenvoudig in een personenauto worden vervoerd.

De spuitdruk van de installaties is traploos regelbaar van 0 tot circa 250 bar, waardoor het mogelijk is om zowel de Airless- als de Aircoat-spuittechniek te gebruiken. Kenmerken van het Airless-spuiten zijn de hoge werksnelheid, de mogelijkheid om hoogvisceuze zaken materialen te verwerken en de geringe mate van overspray in vergelijking tot luchtspuiten.

Bij de Aircoat-techniek wordt gewerkt met een lagere spuitdruk (vanaf circa 40 bar) en wordt aan de spuitstraal een geringe hoeveelheid lucht toegevoegd.

Zo ontstaat een homogene, gesloten spuitstraal waarmee een hoogwaardige finishing kan worden bereikt.

Reageer op dit artikel