nieuws

Verwachtingen ingehaald!

bouwbreed

Aanvankelijk leek het er op dat het kwik na het weekeinde tot boven de 20 grC zou stijgen; inmiddels is duidelijk geworden dat het zuiden zondagmiddag al aan de 25 grC toe is. Na het weekeinde in het algemeen zonnig en zomers warm met temperaturen tussen 25 grC en 30 grC. De zomerse explosie is evenwel van korte duur want dinsdagavond kan het gaan onweren waarna het opnieuw afkoelt. Of de zomer opnieuw langdurig wegzakt is echter twijfelachtig. De Schapenscheerderskou van medio juni besloot dit jaar met een hele koude nacht in het zuidoosten. In Eindhoven werd vrijdagnacht dichtbij het aardoppervlak -0,1 grC gemeten. Op de Balkan de eerste Euroveertigers van dit seizoen. Pleven (Bulgarije) en Lamia (Griekenland) noteerden donderdagmiddag 40 grC als maximum.

Weersverwachting voor dinsdag: Zonnig en zeer warm met temperaturen tussen 27 grC en 31 grC. Later op de dag van het zuidwesten uit kans op zwaar onweer. De wind is zuidoost en overwegend zwak tot matig.

Maandag zon onder: 22.01 Dinsdag zon op: 05.20

Reageer op dit artikel