nieuws

VastNed aast op Immocorp

bouwbreed

De Bredase onroerendgoedonderneming VastNed heeft een openbaar bod uitgebracht op haar Luxemburgse branchegenoot Immocorp. Het gaat om een bedrag van circa een f. 250 miljoen. VastNed voert al ruim twee jaar het management over Immocorp.

De beleggingsportefeuille van de Luxemburgse onderneming sluit goed aan op die van VastNed, meent directeur drs. K.

Streefkerk. Verder is 65 procent van de bezittingen van Immocorp gesitueerd in Nederland.

VastNed en Immocorp zijn oorspronkelijk beide beleggingsprodukten van de in 1984 opgerichte Compagnie Finan ciishre Benelux (CFB). Per 1 januari 1992 nam VastNed de aandelen van CFB over. Zo kocht VastNed zijn eigen management en dat van een aantal maatschappen en ook dat van Immocorp.

De vastgoedportefeuille van Immocorp bestaat voor 80 procent uit winkels, voor 16 procent uit kantoren en 4 procent uit appartementen. Dat verschilt niet veel van de samenstelling van de bezittingen van VastNed, waarvan de portefeuille voor 85 procent uit winkels bestaat, voor 11 procent uit kantoren en 4 procent uit appartementen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels