nieuws

Terp kost Bolsward f. 3 mln

bouwbreed

De terp in het geplande industrieterrein De Marne bij Bolsward kost de gemeente bijna f. 3 miljoen. De 2,7 hectare grote terp is aangemerkt als archeologisch waardevol en mag daardoor niet voor de uitbreiding van het industrieterrein worden opgeofferd. Omdat de terp geen grote landschappelijke waarde heeft, hoeft er geen ruimte rond de terp aangehouden te worden, het industrieterrein komt direct om de terp heen. De extra ontsluitingskosten die moeten worden gemaakt, plus verwerving van compenserende grond kost ongeveer f. 2,2 miljoen.

Daarnaast loopt de gemeente nog eens ruim f. 600000 mis doordat de al aangekochte terp niet uitgegeven wordt. Bolsward hoopt op compensatie door de provincie. Het besluit van de gemeenteraad de terp te ontzien, betekent wel dat de ontwikkeling van het industrieterrein verder gewoon doorgang kan vinden.

Reageer op dit artikel