nieuws

Rijk investeert f. 110 mln in bouw terminals op Maasvlakte

bouwbreed

Het kabinet stelt f. 110 miljoen beschikbaar voor de ontwikkeling van overslag van containers op de Maasvlakte. Minister Maij kondigde dat in Rotterdam, aan bij de opening -door koningin Beatrix- van een nieuwe, volledig geautomatiseerde, terminal van ’s werelds grootste containeroverslagbedrijf Europe Combined Terminals (ECT). De bijdrage van het rijk is bedoeld voor de infrastructuur van de containeractiviteiten in dit meest westelijke deel van de Rotterdamse haven. ECT wil op de Maasvlakte meer eigen terminals voor grote klanten.

In het jaar 2000 zouden er in totaal acht moeten zijn. Het bedrijf is in onderhandeling met reders en verwacht daarvan gunstige resultaten. Onlangs trok de gemeente Rotterdam al ruim f. 90 miljoen uit voor de bouw van een volgende kademuur.

Reageer op dit artikel