nieuws

Richtlijnen Wijnhavenkwartier in Rotterdam

bouwbreed

De Rotterdamse architect ir. Kees Christiaanse heeft in opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en de dienst Stedebouw en Volkshuisvesting richtlijnen opgesteld voor de bebouwing van het Wijnhavenkwartier, dat hard aan een opknapbeurt toe is. Met deze richtlijnen ke deze diensten zich verweren tegen bouwaanvragen voor dit stadsdeel voor een woontoren van 135 meter en een van 180 meter met hotelkamers en dure appartementen.

De door Christiaanse opgestelde richtlijnen zijn gebaseerd op het huidige karakter van het gebied. Om dat niet al te zeer aan te tasten worden verschillende bouwhoogten voorgeschreven: aan de Glashaven en de Wijnhaven niet hoger dan 25 meter en voor het gebied daarachter een bouwhoogte van honderd meter. Alleen aan de Bierstraat mag hoger worden gebouwd. Er liggen voorts plannen klaar voor meer horeca, waardoor dit stukje binnenstad aansluiting krijgt bij het stedelijk uitgaansleven. In onbruik geraakte kantoren moeten worden vernieuwd of gereedgemaakt voor hergebruik als woningen. De raadscommissie heeft de voorgestelde richtlijnen gunstig beoordeeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels